Инициативата е на Директор “Морско дело и рибарство на Европейската комисия.

...
Инициативата е на Директор “Морско дело и рибарство на Европейската комисия.
Коментари Харесай

Иван Табаков: Европейският морски ден цели да предизвика емоционална връзка на младите хора с морето!


Инициативата е на Директор  “Морско дело и риболовство " на Европейската комисия. За първи път денят е маркиран през 2008 година като хазаин на проявата беше Брюксел. След това всяка година хазаин е друг град от Европейския съюз, а прояви се организират във всички страни.

През 2018 година когато България беше Председател на Европейския съвет хазаин на проявата беше Бургас. Тази година хазаин е холандския град Ден Хелдер.

Варненската Търговско Индустриална Камара и Регионален клъстер “Североизток " са координатори за Варна и са организирали прояви на 20 и 21 Май 2021г. в Техническия университет, Морско учебно заведение, Института  по риболовство и аквакултури, Института по океанология и Детска градина “Крилатко ".

В самодейностите са ангажирани деца и младежи от ВТГ  " Г.С.Раковски’, ПГ по туризъм, Професионалната морска гимназия, ПГ по електротехника и Професионалната техническа гимназия, а по този начин също и курсанти от ВВМУ “Н.Вапцаров ". На семинарите учени и научни служащи споделят своя опит в региона на морското дело и рибарството и морската просвета. Специално внимание е обърнато на синия напредък и използването му в Черноморския район.

" Смисълът е младежите да се срещнат с начинания като " зелена договорка " и " синьо море " за съблюдаване на екологични наставления. Стремим се да предизвикаме прочувствена връзка на младежите с морето. То е източник на живот и отмора ", показа Иван Табаков, ръководител на Търговско-индустриалната камара във Варна.  

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР